Het systeem is ontworpen om continue de “output” van zoutstrooier aan te passen, dit resulteert in het vergroten van de efficiency, betrouwbaarheid en wellicht in het besparen van strooimiddelen. Volgens sommige experts op het gebied van gladheidsbestrijding kan de besparing oplopen tot wel 20% als er wordt overgeschakeld naar een strooisysteem wat GPS gestuurd is.

Het is eigenlijk simpel, het systeem verbruikt nooit meer dan wat nodig is voor een bepaald project en de bestuurder hoeft niet langer te gokken over de strooihoeveelheid (in het donker als het sneeuwt of ijzelt). Vaak strooit de bestuurder veel meer dan nodig als hij handmatig de strooihoeveelheid moet instellen.

zoutstrooien met MemoWintermachines

De HillTip Icestriker elektrische zoutstrooier is standaard voorzien van GPS. Daarnaast kunnen de ingebouwde watertanks ingezet worden voor pekelsproeien of natstrooien voor meer efficiëntie en doeltreffendheid.

De IceStriker is ontworpen door HillTip alsof ze zelf moeten zoutstrooien. HillTip vind dat de gladheidsbestrijders als voldoende uitdagingen hebben in het bestrijding van sneeuw en ijs. Overal waar een verbetering in de machines kan plaats vinden zal dat door HillTip worden aangepakt.

Naast het standaard GPS systeem is er een uitbreiding mogelijk naar het HTrack online GPS systeem van HillTip. Dit systeem kan realtime alle benodigde strooi en route data laten zien. Het kan exact data zoals tijd, locatie en volumes (strooi en pekel) registreren, zodat de eindklant geïnformeerd kan worden over de werkzaamheden en de aannemer betere en efficiëntere routes kan creëren.