Top Menu

Zoutstrooiers voor terreinen en paden etc.

Zoutstrooier HillTip IceStriker kunststof

De Hilltip IceStriker PLUS ™ 550, 850 en 1100 zijn multifunctionele zoutstrooiers die zijn ontwikkeld met behulp van toonaangevende technologie en ruime ervaring met barre winteromstandigheden in Finland.icestrikerplus

Dit unieke alles-in-één ontwerp van zoutstrooiers bevat geïntegreerde tanks voor het optionele voorbevochtigingssysteem (Pre-Wet). De strooimachine kan eenvoudig worden omgezet naar een volledige pekeloplossingstrooier of een pre-combi natstrooier. De Icestriker PLUS is voorzien van RVS staart, deze kan voor onderhoudswerkzaamheden (schoonmaken) opgeklapt worden, zonder dat u gereedschap nodig heeft. Deze zoutstrooier past perfect in de laadbak van een pick-up bedrijfswagen of op een trailer.

Standaard op de IceStriker

 • De GPS-snelheidsregeling past de strooihoeveelheid automatisch aan op de voertuigsnelheid, lees hier meer…
 • Ingebouwde ooglussen voor het stevig vastzetten van de strooier op de truck.
 • De bekabeling die is voorbereid voor optionele accessoires als de LED werklamp, LED Flitslamp en achtercamera, die geactiveerd kunnen worden vanuit de standaard controller

Motor

De 12-volt motor, die zorgt voor de aandrijving van de vijzel,  is gemonteerd in een afgedichte en weerbestendige behuizing zonder dat hier katrollen, tandwielen, riemen of kettingen voor vereist zijn. Dit betekent dat het onderhoud en de kans op storingen minimaal is.

Kleurenscherm controller

Met de standaard controller kunt u uw strooisessie aanpassen aan de situatie die op dat moment van toepassing is. De automatische GPS-snelheidsregeling past de strooihoeveelheid automatisch aan op basis van de voertuigsnelheid.spreader-controller-small Met de handmatige modus kunt u de strooiinstellingen vanuit de cabine regelen. De controller verzamelt en bewaart bovendien essentiële gegevens. Deze kunnen op een later tijdstip op een USB-stick gezet worden, zodat u het strooien kunt rapporteren. De controller heeft ook veel extra functies, standaard kunt u de vibrator en LED verlichting (als aangeschaft) bedienen met de controller vanuit de warme cabine.

Vijzelschroef

De 65 mm dikke RVS vijzel zorgt voor een effectieve en gelijkmatige materiaalstroom richting de spinner. De gehele vijzel kan eenvoudig verwijderd worden indien dit nodig is.

 

 

 

Vibratorvibrator

De vibrator voorkomt dat de vijzel, staart en de brug verstopt raken door geklonterd materiaal, door het strooimateriaal los te schudden. Bij de grotere strooiers kan eventueel wanneer noodzakelijk een extra vibrator geïnstalleerd worden.

 

Dekzeil

spreader-tarp

Het tweedelige zeil dat aan de zijkant van de strooier bevestigd wordt, voorkomt morsen in de truck bij het vullen van de strooier. Het gaas op de strooier zelf voorkomt dat stenen en grote harde brokken in de trechter en de maalstroom terecht kunnen komen.

 

 

 

Spinnerspreader-spinner

De spinner heeft een diameter van 310 mm  en is voorzien van een handige montagehandgreep die het (de-)monteren van de spinner vereenvoudigt.

 

 

 

Opties (af fabriek mogelijk)Kentekenplaathouder met verlichting, Flitslamp, werklamp op HillTip IceStriker

 1. Kentekenplaathouder inclusief verlichting
 2. LED Flitslamp
 3. LED Werklamp
 4. Kleur grijs is standaard, oranje & rood optioneel
 5. Camera achter
 6. Online data-overdracht (via controller)
 7. Pre-wet systeem, voorbevochtiging met pekelwater
 8. Pekelsproeisysteem

Opties voor pekeltoepassingenSproeiinstallatie spray bar op Icestriker HillTip

 • Pre-wet systeem, voorbevochtiging met pekelwater, pomp met ingebouwde tanks geïntegreerd in de zoutstrooier
 • Pekelsproeisysteem met een spuitbreedte van 2 – 2,5 meter
 • Haspel met 12 meter slang voor het pekelspuiten van trottoirs, trappen en andere krappe ruimtes met zoutoplossing in de winter. In de zomer kan dit systeem gebruikt worden voor het water geven van bloemen, bomen en planten.

Bekijk hier de video van de HillTip Icestriker:

Online traceren

HillTip heeft voor de zoutstrooiers en sneeuwschuivers een online tracking systeem ontwikkeld. Lees hier meer…